Bali & Beyond, The Other Side Of Jurupoto Yoyo

In [StRiders]

Imagining Bali, our perception is a piece of heaven that fell of to the world. Amazing beaches & temples, many foreigner and of course Deus Bali. Who aren’t proud that had put their asses to Bali, and boast their partner photos that pose in front of Kuta beach or Mandala Garuda Wisnu Kencana? I bet the likes will be more compared to “Just hanging-out wit JKT48, in full team #harem #swag“.

Even that opinion considered normal (perception about Bali, not about hanging-out with JKT48, well that’s damn pleasure), maybe that is our motivation to tour toward there. Yeah, that came from rider’s mind outside Bali.

How about we look a perspective from Bali Striders? Well, looks like the appropriate dude to bring a “beyond” Bali perspective, is the lucky bastard who owned legendary 1st edition SNR x Lapak Biker Camera Bag (again, in malicious tone we SNR crew shout : EVEN WE AIN’T OWN IT!), Yosepth Klaudius.

Membayangkan Bali, persepsi kita adalah sebuah surga dunia. Pantai-pantai, pura-pura indah, foreigner melimpah ruah, serta Deus Bali. Siapa tidak bangga turing ke Bali, lalu memajang foto partner kita yang berpose di pantai Kuta atau Mandala Garuda Wisnu Kencana? Jumlah like-nya pasti lebih padat dibandingkan update status “Baru hang-out bersama JKT48, full team pula #harem #swag“.

Sekalipun opini diatas dianggap lumrah (persepsi Bali, bukan hang-out bersama JKT48, well that’s damn pleasure), bisa jadi itulah motivasi kita turing kesana. Yah, itu muncul dari benak rider diluar Bali.

Bagaimana dengan sudut pandang para Striders di Bali sendiri? Well, sepertinya orang yang tepat untuk mengenalkan sudut pandang Bali yang lebih “Beyond“, adalah penggondol tas kamera SNR x Lapak Biker (lagi-lagi kami dengan gusar berkata : BAHKAN KAMI PUN TIDAK PUNYA!), Yosepth Klaudius.

Ramp Vario BMX Jurupoto Yoyo shootupnride.com

Before observing gallery of Yosepth, it’s official to knowing who the hell is this Striders with stage name “Jurupoto Yoyo“. Err, looking above photo, looks like Yosepth is worshiper of Sado-moto-chism…

Sebelum melongok-longok galeri seorang Yosepth, alangkah resminya jika kita sedikit kenal siapa Striders yang memakai nama panggung “Jurupoto Yoyo” ini. Melihat fotonya diatas, nampaknya Yosepth seorang pemuja Sado-moto-chism…

Jurupoto Yoyo ATV Bali shootupnride.com

…The fuck no. Your imagination about a savage and hooligan about Yoyo will be burned if you know Yoyo deeper. A nerdist. Heavy-weight otaku. Internet devotee and ecchi. Even I am not shocked seeing Yoyo came trackday with cosplaying Eren Yeager from Shingeki No Kyojin. In Titan Form. No, really, he will do it.

…Enggak. Kesan liar & berandalan Yoyo akan hangus saat mengenal Yoyo lebih jauh. Nerdist. Otaku kelas berat. Sangat mencintai internet dan ecchi. Bahkan saya tidak kaget kalau Yoyo datang trackday dengan cosplay Eren Yeager dari Shingeki No Kyojin, Titan Form pula. No, really, he will do it.

Blade Vario CBR250R Jurupoto Yoyo shootupnride.com

How with his partner? Are them excessive as Kamen Raidā Mashin? Luckily they aren’t. At least not yet. From Bladie the Repsol-livery NF11C1C, BabuBinal the brave NC110 & Okami-Chan the MC41, all of them (looked) polite. Well, they aren’t wild, but Jurupoto Yoyo partner are running-wild. All of them got healthy feed of adventure, suspense & experience of Yoyo roaming Bali.

Tortured, but well-cared. The transporter, also the supermodel. Those are Jurupoto Yoyo partner.

Bagaimana dengan partner-nya? Apakah seheboh Kamen Raidā Mashin? Untungnya tidak. Setidaknya belum. Mulai dari Bladie the Repsol-livery NF11C1C, BabuBinal the brave NC110 & Okami-Chan the MC41, semuanya (terlihat) santun. Well, tidak liar, namun partner-partner Jurupoto Yoyo berke-liar-an. Semuanya mendapat porsi sehat akan petualangan, ketegangan & pengalaman Yoyo menjelajah Bali.

Disiksa, disayang. Sang pengantar, juga sang supermodel. Itulah partner-partner Jurupoto Yoyo.

Durian Vario Jurupoto Yoyo shootupnride.com

With mantra “Ride me, ride me anywhere, beat everything, love me everytime” before starting advent…Wait. Yoyo carrying durian on BabuBinal rack? Sheesh…Seriously? JDM, Japanese Durian Motorcycle? That…Annoying. Too fucking annoying. Okay, let’s change the photo with…

Dengan mantra “Ride me, ride me anywhere, beat everything, love me everytime” setiap akan memulai berpetu…Wait. Yoyo mengangkut durian di rack BabuBinal? Sheesh…Seriously? JDN, Japanese Durian Motorcycle? Itu…Mengganggu. Terlalu menggangu. Baiklah, ganti fotonya dengan…

Honda CBR250R Sapi Liar Cow Jurupoto Yoyo shootupnride.com

…Well hello there Okami! Are those cows your fellas? Err, looks like Okami that posed with Bos Sondaicus (Bali Cow) also aren’t helped enough.

…Well hello there Okami! Are those cows your fellas? Err, sepertinya Okami yang sedang berpose bersama Bos Sondaicus (Sapi Bali) juga tidak terlalu membantu.

BabuBinal Jurupoto Yoyo Kilimanjaro Vario shootupnride.com

Okay, back to serious side…For those who got too much time to looked SNR post archives, surely amazed with that photo above here. Yeah, me too, shocked that there lies a Death Valley-like panorama at Bali, just…Wow!

Okay, back to serious side…Kalian yang membuang-buang waktu menengok arsip-arsip post lama SNR, pasti sempat tertegun kagum akan foto diatas disini. Yeah, saya juga kaget, rupanya ada panorama ala Death Valley di Bali, just…Wow!

BabuBinal Vario Jurupoto Yoyo Bali shootupnride.com

Indeed, there are many area around Bali that hidden like a pearl, waiting to get discovered by those who brave enough. Or for pro-strayed type rider. Get lost at cliff…

Memang, banyak area-area di sekitar Bali yang tersembunyi bagaikan mutiara yang menunggu dijamah bagi para pemberani. Atau yang suka tersasar. Get lost at cliff…

Jurupoto Yoyo CBR250R Okami Bali shootupnride.com

…Or get laid at village? All of them are interesting for Yoyo. And he thinks, from those places like those, are with the most intimate connection among nature with his mind & soul. Like he poetically said in his message :

It’s lonely, but there’s something accompanying.
Quietly, but it’s loud with natural sound
A beauty that closer with soul, not only to the body.

Everything are the gift of Motherland, for Bali Dwipa Jaya

…Or get laid at village? Semuanya sama-sama menarik bagi Yoyo. Dan, dari tempat-tempat inilah, ia rasa intimitas akan raganya makin kuat dengan jiwa akan alam. Seperti dia ungkapkan dalam pesannya :

Sepi, namun ada yang menemani.
Terasa sunyi, namun nyaring akan suara-suara alami.
Keindahan yang terasa lebih dekat dengan jiwa, bukan hanya raga.

Semua pemberian Ibu Pertiwi, untuk Bali Dwipa Jaya.

Jurupoto Yoyo CBR250R Okami Dirt shootupnride.com

There are many marvelous photos of Jurupoto Yoyo adventures with his partners, that we can saw at his Instagram account here, or at his blog…And that raise a question :

For a nerdist with simple bike (well, not really, all three of them got themselves outrageous stories, but let’s save it for another stories), what Jurupoto Yoyo motivation to capture many deep, intimacy, wet, sleazy moment? (Stop-stop…Don’t make this post sounds ecchi like Yosepth)

Masih banyak foto-foto menakjubkan lain akan petualangan Jurupoto Yoyo bersama partner-partnernya yang bisa kita tengok di akun Instagram @jurupotoyoyo, atau blognya disini…Dan itu menimbulkan pertanyaan :

Untuk seorang nerdist dengan motor yang sederhana (well, tidak juga, tiga-tiganya punya kisah-kisah outrageous, but let’s save it for another stories), apa motivasi Jurupoto Yoyo mengabadikan momen-momen yang lebih dalam, intim, basah, jorok (sudah-sudah, jangan jadikan post ini se-ecchi Yosepth)?

Jurupoto Yoyo Blade 110 Bali shootupnride.com

Maybe for me, Jurupoto Yoyo message actually pretty modest. He just want to know what are the places he step. Self awareness, admiring & grateful about the gift that nature give to him, Bali and the World. And it’s a God’s will, from the admire & grateful feels like that, the pride about being a Striders burning vivaciously…

Mungkin bagi saya, pesan Jurupoto Yoyo cukup lugas. Ia ingin lebih dalam mengenal dimana tempat dia berpijak. Menyadarkan diri, mengagumi & mensyukuri akan karunia yang alam berikan kepada dirinya, Bali, dan Dunia. Dan hakikatnya, dari rasa kagum & syukur itulah, kebanggaan kita sebagai seorang Striders muncul menggelora…

Bali Sunset Jurupotoyoyo shootupnride.com

And, with capturing & spread it by media, Yoyo wants to moved another people heart for also taste his experiences. A pride for gifted the ability to explore Bali island outer, higher, farther, deeper. Yes, seeking more imagination, beyond the horizon.

Dan, dengan mengabadikannya serta menyebarkannya via media, Yoyo ingin orang lain ikut tergerak untuk merasakan apa yang juga ia resapi. Kebanggaan sudah diberkati kemampuan untuk eksplorasi Pulau Bali lebih luar, lebih tinggi, lebih jauh, lebih dalam. Yes, seeking more imagination, beyond the horizon.

Bromo Yosepth Vario shootupnride.com

That’s Jurupoto Yoyo spirit, that gives him desire to ride through the nature, crossing exotic places, finding new experiences, and keep it into photo frame. Maybe, from that action, we can find who are our self, the place we live, and being grateful of that, anywhere we stand. And, that’s Shootupnride all about!

Itulah spirit Jurupoto Yoyo, yang memberinya gairah untuk riding menembus alam, melintasi tempat-tempat eksotis, mencari pengalaman baru, dan menyimpannya dalam frame-frame foto. Bisa jadi, dari situlah kita bisa mengenal diri kita, tempat kita tinggal, dan mensyukurinya, dimanapun kita berada. And, that’s Shootupnride all about!

[email protected]
Jurupotoyoyo Blog
[email protected] (Yes, I still waiting JKT48 invitation for hangout together.)

17 Comments

    • Berarti mesti diagendakan lagi Ji bertemu dengan Jurupoto Ecchi itu, nampaknya dia makhluk langka yang hanya muncul 50 tahun sekali :lol:

      Sekalian reuni MCRF41 :D

  1. Wow kk wow…
    Keren2 potonya…
    Dan cuman sebagian aj yg saya tau TKPnya -_-

    Ajakin saya jalan2 donk om Yo ^_^

    • Hahaha…Gampang kok kalo mau ajak Yosepth jalan-jalan, panas-panasin aja dia pakai foto jahat di instagramnya ato di blog-nya, orangnya mudah “tersinggung” huahahaha :lol:

  2. wooow ajiiib bangeet

    bikin bergairah aje deh klo udeh nyimak petualangan yoyo n admin dimarih

    admin yg punya gaya bahaaasa yg khaas ajiiib

    gw demen gityuu

    ntar kapan klo ke bali lg kudu di guide mereka ….. harus

  3. Wah ternyata bali keren sampai jeroannya :mrgreen:
    agak nyesel juga sih, muter-muter bali cuma ke tempat yang udah terkenal
    *Kuta – Tanah Lot – Dreamland – Pecatu – Sukowati

  4. Blog yang inspiring banget nih.. Mumpung masih tinggal di Bali.. Gamau menyia nyiakan exploring tempat2 keren :)

    Thanks for sharing bro..

Submit a comment